En måndag som vilken som helst


Idag har jag redan hunnit med en långpromenad med Åsa och diskat och plockat efter helgen. Herregud vart kom alla glas ifrån? Man skulle kunna tro att hela kvarteret varit här och festat :) Hur som helst var det en mycket trevlig förfest och en minst sagt händelserik kväll. Så igår blev det bara en riktig sådanhär mysdag och pappa bjöd på mat, potatisgratäng och fläskfilé stod på menyn :) Hur gött som helst! Sen var det bara hem och kasta sig i soffan och mysa ner sig riktigt. Är hur skönt som helst nu när vi köpt ny soffa och soffbord, jag är mycket nöjd! Måste nog lägga upp bild snart :)

Annars kommer inte denna veckan att bestå av så mycket mer än plugg, känner mig måttligt stressad nu när vi ska skicka in arbetet på onsdag och så ska man helst kommit halvvägs då. Får se hur det kommer att gå, känner att jag måste sätta mig nu och göra ett ryck. Ett rejält tyck också, men vart är all denna motivation? Borde egentligen ha hur mycket energi och motivation som helst men icke.

Hur som helt nu måste jag ta tag i skolhögen.

Ha en bra dag!

Brottom



Borde inte blogga just nu för om en halvtimme hämtar Åsa upp mig och vi ska luncha och jag sitter här i pyjamasen :) Men jag hinner nog att kasta på mig lite kläder och göra ett ansekt, inte så avancerat. Senare idag blir det en tripp till Hagfors och hälsa på Tate i nya huset, spännande. Men vet att det kommer vara jättefint! :) Ska bli trevligt att ses igen också var länge sen nu!

Igår var jag och snos hem till mamma och sa hejdå för inatt åker de till Norge för att senare dra vidare till Cypern, är inte ett dugg avundsjuk inte alls. Jag har ju bara inte badat iår och solat i bikini, så jag hoppas verkligen att jag med kommer få åka utomlands nästa år efter min examen. Det är vad jag önskar mig, en resa härifrån till varmare bredgrader.

Har STOR ångest över examensatbetet också för just nu står det helt stilla och min motivation är någon annanstans och idag tänker jag inte ens leta efter den!

Ha en bra dag friends!

Puss M

Breaking up with god




Sitter här men borde som alltid egentligen skriva på examensarbetet, men har iaf gjort de lite grann idag. Dessutom har jag varit ute och gått med Åsa :) Trevligt med en promenix på morgonen så man liksom vaknar till lite. Kan nog bli en på torsdag också, tur jag har henne som drar med mig ut.

Annars så längtar jag tills helgen och hoppas på att den ska bli sådär bra, men den kan inte annat bli för den ska spenderas med de bästa. Självklart är Helle inräknad där, hon är saknad. Vi ska som sagt ta igen lite ;) Kommer bli utgång här i Munkfors, kan nog bli trevligt om inte annat gör vi det dä.

Dessutom ska jag och snos åka och köpa ny soffa på lördag så den får väl invigas på festen, kanske ska behålla plasten på som Helle sa :) Risk för spilla, men vad gör väl de om 100 år? Så förfesten kommer väl förmodligen att äga rum här på lördag. Städhjälp på söndag någon?

Äter till soffköpet då, vi har inte bestämt exakt vad vi ska ha för soffa än men det kommer iaf att bli en i tyg med två divaner. Sen gäller det bara att hitta en skön, rätt färg, snygg osv men hoppas inte det ska bli nått problem. Jag vill ju ha en ny säng också, kan man inte få allt på en och samma gång? :) Men vem vet kanske kan bli en säng också, man ska aldrig säga aldrig ;) Eller kanske inte, ska ju till Ullared också.

Nej nu ska jag ta en varm dusch för jag fryser ihjäl snart, kanske börjar bli sjuk.



Pardon me



Ibland blir det som vi alla vet inte riktigt som man tänkt. Eller man hade kanske inte tänkt att det skulle bli på nått sätt alls, men det blev ändå fel (krångligt att förklara). Hur som helst kommer det där iaf alltid som en slag, för det är när det inte blir som man vill man reflekterar över det. För hade allt varit som jag önskat hade jag förmodligen aldrig skrivit detta. Det är ett slag som slår hårdare än vad man egentligen vill eller önskat. Man hade någonstans kanske en aning om att saker och ting kommer bli jobbigare, hårdare men att man skulle kunna se det lite mellan fingrarna, inte bry sig eller ta åt sig. Det blev inte så. Jag stör mig på mig själv, det är ju ändå jag som ska vara stöttande och finnas där till hands.

Men hur hjälper man någon när varken ens ord eller handling spelar roll?! ...

... two is better than one.


Jag har många funderingar och undrar egentligen hur de ens får plats i min lilla "blonda" hjärna. Ibland önskar jag bara att jag inte kunde tänka eller att jag kunde tänka och sedan genast glömma och gå vidare. Jag blir som i ett stirr, varför kan inte jag släppa som alla andra? Eller lika fort som alla andra? För så är det väl alla andra är ju alltid mycket bättre än en själv. Iaf dagar som dessa.

Hur som helst ordnar det sig, det gör det aldrig. Det är aldrig några problem - ELLER? 

How do you think you are?

Life is today



Igår tog jag modet till mig och gjorde nått jag gått och dragit på länge, och det gick hur bra som helst. En så skön känsla i kroppen när man gör något och inser att man klarar det, fattar inte ens varför jag stressat upp mig så :) Men det har arbetet tar som sagt snart knäcken på mig! Sitter nu och tittar igenom frågorna till min intervjuguide och hoppas att de blir bra, är ju som sagt dem som hela arbetet skall byggas på.  Sen måste jag rätta till i min litteraturstudie och hitta mer att skirva om. Måste alltså läsa mera! Borde diska och dammsuga också, kan säga att det senaste lockar mer.

Sitter och tittar på min oerhört dumma katt som springer fram och tillbaka och jagar en råtta! Han är så fruktansvärt go så det finns inte ord för det! Kan inte förstå hur man kan va så dum och go på samma gång ;) Hoppar i soffan, springer i väggen, fastnar i trappen, drar i huvet i bord. Ska inte en katt vara smidig egentligen? Dud mammas älskling! :)

Var in till Tess igår också och gjorde lite vårfynd, alltid lika kul :) Vi kom även fram till att vi måste ses snart alla tjejer! Förstår inte hur man kan bo så nära men ändå aldrig ses? Har vi blivit så gammla så vi inte har tid? -NEJ, det fr jag verkligen hoppas att så är inte fallet. Passade även på att träffa mormor igår <3 Var en envighet sen jag såg henne och det var så skönt att få sådan där Mallamormor tid igen. Jag saknar det! Träffa såklart Helle också, vi dog en pi på Milanohej det var länge sen men lika gott :) De hade till och med fått en ny menytavla sen sist jag var där. Hemskt att man inte längre vet det man skulle gjort för cirka ett år sen. Allt förändras och det är både positivit och negativt...

Life is today, ha en bra dag!

/ M

Ett steg fram och två steg bak



Just nu kommer jag verkligen ingenstans med arbetet, är så trött på att sitta vid datorn och läsa en massa avhandlingar och andras uppsatser. Jag verkligen hatar att läsa på datorn, så mycket lättare att läsa på papper eller böcker. Det värsta är bara att det är SÅ mycket som finns som PDF-fil och visst är det toppen men jag hatar bara att läsa det på datorn. Sen är det onödigt att dra ut avhandligen på 200 sidor när man kanske använder en av dem, eller inget alls. Sen känns det som om så mycket är lika och jag kommer liksom inte fram, eller när jag väl tycker jag kommer fram är det ändå två kliv tillbaka när man märker att det inte kommer att funka eller passar in. Tycker det är skitsvårt att veta vad man ska ta med från litteraturen och hur mycket framförallt.

Usch detta examensarbete kommer ta knäcken på mig! Vill bara kunna trolla som Harry Potter.


Helgen



Fredag inleddes med lite plugg observera LITE! Sen kom min saknade Emelie hit och sa hej då, hon är ju nämligen och steker på Mallis nu. Inte ett dugg avundsjuk, inte alls :) Hoppas du har det kanon vännen och njut av varje sekund! Var i allafall skönt att se henne, det går allt för länge mellan nu. Fredagen bjöd även på kräftor och efter många om och men utgång i Karlstad, alltid lika roligt. Avslutades självklart med nattmat, ett måste och denna gången ville vår chafför till MC och ingen blev gladare än jag :) Helt okej fredag med andra ord.

Lördagen var dock betydligt lugnare kollade Idol på förmiddagen och eftermiddagen tror jag, sen gjorde jag och älsklingen oss en sväng hem till familjen Skyman. Kvällen avslutades i soffan med Black and White och jag blev totalt proppmätt och orkade inte röra mig mer den kvällen :) Mysmysmys <3

Igår var också bara en sådär slapp dag, vi städade lite här hemma och handlade sådant där tråkigt men som man ändå måste. Sen så vill ju Christian att jag ska bli intresserad av Sons of Anarchy så han har ju laddat hem säsong 1 och är helt galen med att vi ska se det där. Snäll som jag är tittar jag naturligtvis med honom så blev tre avsnitt av det och varmasmörgåsar med kantarellstuvning, söndagslyx <3

Min helg i ord! 


Underbara torsdag!


Vilket innebär BARA en dag kvar tills fredag vilket är helt klart veckans bästa dag, lätt! Egentligen borde det ju vara lördag då man varken ska plugga, jobba eller nått men de är det inte i allafall inte för mig. Jag gillar fredag och fredagsmys och man liksom känner att man har hela helgen kvar. Men i morrn blir det nog  inte nått fredagsmys utan några uppfriskade alkoholhaltiga drycker. Känner att jag är värd det dessutom tycker ju Henrik att vi ska ha årets sista kräftskiva så antar att så blir fallet :) Kan bli spännande.

Är hur skönt som helst att få vara hemma om dagarna nu också kan inte beskriva hur gött det känns att få sova tills man vanknar på morgonen, jag bara njuter! Dock är det med lite ångest man går upp och inser att man borde gå upp tidigare och plugga till examensarbetet. Fast jag tror inte det spelar non roll när jag än går upp för just nu har jag bara ångest över det. Känns som om alla andras arbeten man tittar på är SÅ himla bra och jag fattar inte hur jag ens ska kunna komma i närheten. Känns som om allt jag skriver och kommer fram till bara är blaha ungefär.

Nej nog om arbetet hit och dit. Vad händer idag då? Ja jag ska plugga lite till inte för att jag vill utan för att jag måste. Sen ska jag laga mat och det ska bli god mat. Ska faktiskt laga köttfärsbiffar med fetaost och vitlök hur gott som helst ju! Sen blir det potatis och hemmagjord sås till, mumma! Gud nu blir jag ju hungri, kanske ska skita i allt och gå och laga mat istället :)

/ M

Du är saknad



Du min vän i livet <3


Hösten är här



Tiden bara rinner iväg och jag liksom glömmer helt och hållet bort att blogga. Men nu när jag ska sitta så mycket vid datorn framöver kan jag tänka mig att tiden till att blogga och rensa tankarna kommer att finnas. Som sagt nu är hösten här på riktigt, der blåser, regnar och löven börjar gulna och falla av trädena. Det är med lite sorg känner jag då min sommar bara försvann och det redan är sådär höstmörkt ute. Men det är också med glädje och förväntan som jag började min sista terminen på universitetet.

Så om ni nu undrar vad jag håller på med så är det att skriva examensarbete på 15 hp, alltså en C-uppsats. Så de kommande två månaderna kommer jag vara som besatt i barns inflytande och delaktighet på förskolan som mitt arbete kommer att handla om. Just nu är det förvirran och massa frågeteckan runt allt detta men jag hoppas att även denna uppsats kommer att ro i land, eller det måste det :) Önska mig lycka till vettja.

Annars händer det väl inte så jättemycket i mitt lilla liv, eller jag har ju blivit sambo det är värt att tilläggas ;) Känns faktiskt riktigt bra! Så numera är jag bosatt i Munkfors hör och häpna. Jag hur kunde jag flytta hit egentligen? Det kan jag tänka ibland? :) Men vad spelar det för roll? Jag får tillbringa den mesta tiden med den jag älskar och mamma och storasyster bor ju faktiskt också här. Sen är det inte långt hemifrån, för Hagfors kommer alltid att vara mitt hemmahemmahemma, så ja det kvittar. Bara man trivs så är det väl okej, sen planeras inte att bo här föralltid. Alla har väl drömmen om eget hus osv så ;)  Ingenting är omöjligt det är så jag ser det nuförtiden...

Nej nu måste jag gå och fixa lite mat tills bby kommer hem <3

RSS 2.0